7.2.2024

Iz NK Bravo v svet (in nazaj)

Nogometne lige širom sveta se počasi vračajo v tekmovalni pogon. Zimski prestopni rok je nekaterim našim nekdanjim članom spremenil okolje, spet drugi ostajajo v svojih klubih. Brekalo v ZDA, Tučić domov, Štor v Izrael

Prestopni rok je bil pester. Večina držav ga je že zaključila, drugod se spremembe lahko še pripetijo. Največja sprememba med nekdanjimi člani NK Bravo je zagotovo doletela Davida Brekala, ki mu je uspel milijonski prestop v ligo MLS. Obrambni steber slovenske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo bo odslej branil barve Orlando City.

Medtem se je iz tujine vrnil Milan Tučić, ki bo znova oblekel dres NK Bravo. Po dveh letih in pol igranja za japonski Sapporo se napadalec torej vrača tja kjer se je zanj vse skupaj tudi začelo. Z izjemnimi predstavami v dresu Brava je prestopil v Rudar Velenje od koder ga je pot vodila v Belgijo. Kot posojeni igralec Leuvena se je vrnil v Ljubljano in s predstavami navdušil ljudi iz vzhajaojčega sonca. Nova priložnost za dokazovanje ga čaka že to soboto v Domžalah.

Iz Ljubljane pa je medtem v širni svet poneslo drugega napadalca. Luka Štor je amreč že novi član izraelskega moštva Maccabi Petah Tikva.

Rusi začnejo šele marca, Gnezda Čerin odigral celoten grški derbi

Vanja Drkušić, Martin Kramarič in Mitja Križan s svojimi tekmami v prvi in drugi ruski ligi nadaljujejo šele prve dni marca. Soči bo imel do konca sezone ogromno dela pri zagotavljanju obstanka, Rodina Mitje Križana pa bo poskušala nadoknaditi zaostanek za mesti, ki vodijo v prvo ligo. Tako Soči kot Rodina sta še naprej dejavna v ruskem pokalu. Četrtfinalni obračun kluba čaka sredi marca.

Medtem je v Grčiji najmočnejša nogometna liga v polnem zagonu. MInuli teden je bil na sporedu celo večni derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom. Slavili so zeleni za katere je nekdanji član Brava in slovenski reprezentant odigral vseh 90 minut.

Baturina in Tijanić tudi v drugem klubu

Sprememba okolja je doletela tudi Roka Baturino in Davida Tijanića. Hrvaški napadalec se iz portugalske za pol leta, kot posojeni nogometaš Gil Vicenteja, seli v drugo špansko ligo v Racing Santander. David Tijanić pa se iz turškega Göztepeja, pra tako kot posojen igralec, podaja v drugo ligo Saudove Arabije. 

Igralec Klub Tekma minulega tedna
David Brekalo Orlando (ZDA) brez tekme
Nino Žugelj Bodo/Glimt (Nor) brez tekme
Vanja Drkušić Soči (Rus) brez tekme
Jaka Bijol Udinese (Ita) Udinese - Monza 0:0; poškodba
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (Grč) Panathinaikos - Olympiacos 2:0; 90 min
Žan Jevšenak Benfica II (Por) Maritimo - Benfica 3:1; na klopi
Domen Gril Academico Viseu (Por) brez tekme
Martin Kramarič Soči (Rus) brez tekme
Sandi Ogrinec WSG Tirol (Avs) brez tekme
Roko Baturina Racing Santander (Špa) Amorebieta - Racing 0:1; na klopi
Mitja Križan Rodina (Rus) brez tekme
Renato Josipović FC Pafos (Cip) Amorthosis - Pafos 2:2; na klopi
David Tijanić Al Adalah (SAU) Al Adalah - Jeddah 1:0; 90 min
Amar Memić Kravina (Češ) brez tekme
Igor Vekić Vejle (Dan) brez tekme
Dušan Stojinović Jagiellonia (Pol) brez tekme
David Flakus Bosilj De Graafschap (Niz) NAC Breda - De Graafschap 0:0; 83. min 
Maro Katinić Sharjah FC (ZAE) brez tekme
Luka Štor Maccabi Petah Tikva (Izr) Mac Netanya - Mac Petah 0:1; 67. min
* pokalni/evropski obračun


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI