16.12.2022

D. Klarič: Čestitke vsem sodelavcem, ki skupaj pišejo našo nogometno zgodbo

Vsakoletna revija Bravo Bravo je izšla že 16. zapovrstjo. V vsakoletnem klubskem gradivu je znova veliko intervjujev, zanimivih člankov, statistike, fotografij, ... Izbrane članke pa vam pred vstopom v leto 2023 ponujamo tudi v digitalni obliki.

PREBERITE ŠE:
Arnol: Čudežna dežela vsesplošnega udobja ne obstaja
Intervju: Gal Lubej FInk

Občutek imam, da “Sistem Bravo” potrebuje finančno infuzijo. Pred tem moramo priznati, da smo  V povprečju zelo mlada članska ekipa in vse naše mlajše selekcije zasedajo mesta, ki so vredna zavidanja in spoštovanja. Moje čestitke vsem sodelavcem, strokovnemu vodstvu in nogometašev, ki skupaj pišejo našo nogometno zgodbo!

Prav nobenega dvoma ni, da je to posledica posebne filozofije, ki jo v NK Bravo nadgrajujemo že vse od ustanovitve naprej. Leta 2006 je bilo malo tistih, ki so verjeli, da se katerikoli klub brez predhodne tradicije lahko povzpne tako visoko. Bravu je uspelo.

Sprašujem se, kako zgodbo uspešno razvijati tudi v prihodnje. Še preden bo v Ljubljani na mestu sedanjega ŽAK-a zgrajen nov objekt, bomo morali izkoristiti čas, se izboljšati in našo zgodbo pripeljati do še večjega kroga ljudi.

Res sedanji časi niso najbolj primerni, a po mojem mnenju trenutno ni časa za pesimizem. Ravno nasprotno. Zavedamo se, da bomo še nekaj let - posebej v članski ekipi - zelo težko konkurenčni dražjim ekipam kot so Olimpija, Maribor, Celje, Mura in Koper. A nič zato. Bomo pa na drugi strani veliko lažje uveljavljali mlade nogometaše, za katere NK Bravo brez dvoma postaja bližnjica za njihov zdrav razvoj na vseh področjih.

Nismo tovarna nogometašev, saj to resnično ni naš cilj. Ponosni pa smo na njihove osebne vrednote. To nam med drugim dokazujejo lestvice fair play-a, na katerih tudi v članskem nogometu tradicionalno dosegamo najvišje uvrstitve.

Na lestvici najmlajših ekip v Evropi se želimo uvrščati na še višja mesta. Zaenkrat še ni realno, da bi si postavljali višje tekmovalne cilje. Morda bo to enkrat jutri, ko se bo več investitorjev želelo pridružiti naši zgodbi, ki sicer še zdaleč ne obljublja dobička.  Zgodba NK Bravo je bolj kot v gospodarsko družbo, ki bi ustvarjala dobiček, usmerjena v družbeno koristen projekt, pri katerem nam lahko na razvojni poti ostala podjetja in podjetniki v tem trenutku zgolj pomagajo. Da bi dolgoročno prinašali lastnikom kakršnokoli finančno korist, ni realno. Sam slovenski nogometni produkt tega zaenkrat še ne omogoča. Tudi zato moramo upoštevati realnost, realni pa morajo biti tudi vsi, ki se nam pridružujejo na naši poti. To je naša trenutna realnost, ki jo moramo upoštevati in se ji prilagajati. Hkrati pa se moramo zavedati velike priložnosti. Z dobrim delom ter pravimi odločitvami bomo lahko iz leta v leto zgodbo NK Bravo še nadgrajevali in izboljševali.


Darko Martin Klarič
Častni predsednik NK Bravo

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI