18.10.2022

FOTO: Nov niz treh zmag pod okriljem NZS

Mladinci, kadeti in starejši dečki so uprizorili nov tris zmag. Ekipi Bravo Mastrcard in Bravo Nova KBM sta bili boljši od Domžal, Bravo Generali je premagal Olimpijo.

Slovenska mladinska liga, 11. krog:
Bravo Mastercard - NK Domžale 2:1 (1:0)
Hribar 29., Porić 72.

Bravo Mastercard: Dakić, Hovnik, Trdin, Porić, Hribar (Dagarin 75.), Stražišar (Gaberšek Rotovšek 46.), Selan, Žle (Kopatin 69.), Pučnik (Velepič 77.), Marinković, Karo (Jarkovič 85.)

"Naporen teden, v katerem smo odigrali kar tri tekme je uspešno zaključen. Maksimalen točkovni izplen, pomembni koraki naprej v vsebinskem smislu in precej boljši zdravstveni karton ekipe so dejavniki, ki spodbujajo delovno vnemo pred začetkom novega trenažnega tedna," je uvodoma povedal Matej Drobnić, ki v minulih dneh s fanti slavil proti Nafti, Olimpiji in Domžalam.

"Tekma z Domžalami je lepo zaokrožila 14 dnevno obdobje, v katerem smo imeli izjemno dobre pogoje za delo! S fanti smo uspeli preživeti veliko časa skupaj, popravili naš pristop ter natančnost izvedbe od temeljev nogometne igre naprej. Res veliko energije in potrpljenja so uspeli vložiti v medsebojne odnose, skrb za ekipo ter začeli še bolj spoštovati skupno idejo v vseh fazah igre. Veseli me, da smo uspeli tokrat odgovoriti tudi na nekoliko drugačen pristop nasprotnika, ki je v napadu igral z minimalnim tveganjem ter nas z direktnostjo silil v to, da smo morali biti natančni predvsem pri branjenju v srednji in nizki coni. Odgovornost posameznikov na visokem nivoju ter zavedanje kako pomembno je vzpostavljanje dobrega razporeda nam je omogočilo, da smo imeli tekmo v večji meri pod kontrolo ter jo na koncu tudi zasluženo dobili."

"Kljub uspešnemu obdobju v katerem smo, se ne želimo zadovoljiti s trenutnim stanjem, saj je rezerv še ogromno. Strmenje k vsakodnevnemu napredku tako v posamičnem, skupinskem, kot moštvenem smislu pa mora biti prisotno na sleherni aktivnosti," še zaključi trener Bravo Mastercard.Slovenska kadetska liga, 11. krog:
Bravo Nova KBM - NK Domžale 3:1 (1:0)
Midžan 9., Grohar 54., Močiler (11m) 87.

Bravo Nova KBM: Trivunčević, Jančič, Jusić, Čenčič (Kraševec 63.), Judež, Močiler, Hamulić, Grohar (Selan 91.), Drobnič (Junčaj 66.), Midžan (Kavčič 89.), Bajc

"Zelo dinamična tekma, kjer si ves čas izzvan in greš domov dodobra razgaljen. Se pravi tekma s katere se lahko ogromno naučimo. Če ob zadnjem porazu nismo bili preveč razočarani, tudi tokrat, kljub lepi in zasluženi zmagi, ne moremo biti povsem zadovoljni. Veseli tekmovalnost, mentalna stabilnost in igra v zadnji tretjini, kjer smo bili dobri. Izvedba v sami organizacij igre ni bila na dovolj visokem nivoju, predvsem v prvem polčasu, da bi lahko kljub hitremu vodstvu, zaigrali z več kontrole in miru. Napredovati moramo tudi v fazah, ko nimamo žoge. Kot trener bi si želel, da najdemo motiv, da tudi takrat uživamo in smo na visokih obratih. V fazi branjenja želimo in moramo biti boljši. To je sedaj naša primarna naloga, saj je to individualno gledano eden od pogojev za resen korak naprej na nogometni poti posameznika," razloži Janez Ferk, trener trenutno vodilne ekipe kadetskega prvenstva.1. Liga U15, zahod, 11. krog:
NK Olimpija - Bravo Generali 0:2 (0:0)
Velić 54., Balažic (11m) 79.

Bravo Generali: Vehovec, Rejc, Bajec, Lemut, Hasanović, Balažic, Šneler (Avčin 73.), Pečar, Velić (Mir 69.), Čop (Mrša 79.), Sterle (Brvar 53.)

"Igrali smo proti NK Olimpija in imeli več priložnosti za zadetek. Bili smo bolj agresivni in bolj odločni v obrambi in to se je preneslo tudi v napad, kjer smo bili malo manj odločni pri strelih na gol ampak uspeli zadeti dva gola in obdržali prednost za zmago," je po tekmi povedal kapetan moštva in strelec drugega gola Jan Balažic.


MH
Foto: Rok Cizelj


SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI