26.1.2024

V Čatežu odigrana še tretja tekma priprav

Članska ekipa NK Bravo je odigrala še tretjo preizkušnjo pripravljalnega obdobja. NK Bravo in SV Ried sta tekmo odigrala v Čatežu, z 2:1 pa so slavili Avstrijci.

Pripravljalna tekma 3/5:
NK Bravo - SV Ried 1:2 (1:2)
Tučić 36.

NK Bravo: Dakić, Kavčič, Španring, Jakšić, Gurlica, Selan, Štravs, Ivanšek, Stanković, Tučić, Poplatnik

Klop: Likar, Štor, G. Trdin, K. Trdin, Hovnik, Kerin, Maksimović, Gidado, Bajc, Gorenc, Hribar, Šabotić, Janjić

Menjave v 70. min:
Maksimović / Stanković
G. Trdin / Štravs
Gorenc / Jakšić
Gidado / Selan
Hribar / Španring
Puconja / Tučić
Šabotić / Poplatnik
Hovnik / Kavčič
Kerin / Ivanšek
K. Trdin / Gurlica

"Odigrali smo čvrsto, močno tekmo. Izbira nasprotnika v danem trenutku je bila na mestu. Danes smo bili pogosto izzvani v duelu, tako v zraku kot na tleh. Celotna tekma je potekala v visokem ritmu, tako da smo iz ene faze v drugo morali prehajati zares zelo hitro. Zadovoljni smo lahko s prikazanim od 20. minute naprej, medtem ko smo na začetku prejeli dva prelahka zadetka iz prekinitve. Po zaostanku z 0:2 smo postali bistveno bolj disciplinirani in intenzivni pri prehodu v pritisk. S tem smo prihajali do svojih priložnosti, nasprotniku pa smo le te preprečili. Nismo še v tako dobri tekmovalni formi, da bi izkoristili vse svoje priložnosti, ampak imamo še dovolj časa. Veseli dejstvo, da se v Ljubljano, na krajši počitek, vračamo zdravi," je Aleš Arnol pokomentiral tekmo proti avstrijskemu moštvu s katero se je tudi zaključil prvi del priprav v Čatež.

"Pogoji za delo so res odlični in z veseljem se bomo vrnili že naslednji teden. V torek in v sredo nas čakata dve pripravljalni tekmi, kjer bo minutaža med igralci znova primerno razdeljena. Glavna tema prihodnjega tedna bo stopnjevanje tekmovalnega ritma," je za konec tedna glavni trener pogledal še proti bližnji prihodnosti. Odlični pogoji za delo v Čatežu

Strokovna ekipa in igralci NK Bravo so v čatežu od torka, s tekmo pa bodo končali prvi ciklus priprav na jugu države. Pogoji za delo so v Čatežu odlični in tudi prilagoditev treningov iz umetne na naravno travo je potekala brez težav. Nekaj preglavic ekipi delajo manjše poškodbe (Maher, Trdin, Pečar), a počasi bodo vsi znova v polnem pogonu.

Na prvih dveh tekmah do remija

Člani so pripravljalne tekme odprli na razmočeni Rujevici proti Rijeki, nadaljevali pa z zimskim obračunom v bližini Celovca. Na obeh tekmah je bil rezultat na koncu neodločen.

SV Ried trka na vrata prve lige

Ried trenutno igra v drugi avstrijski Bundesligi, kjer tudi drži drugo mesto na razpredelnici. Ekipa ni izgubila vse od 26. septembra, ko jih je v pokalu izločil Wolfsberger. V prvenstvu je SV Ried nazadnje izgubil 1. septembra proti vodilni ekipi Grazer AK. V kadru mladega trenerja Maximiliana Senfta (34) sta tudi dva Slovenca - 18-letni Arjan Malić in 24-letni Nik Marinšek.MH
Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI