30.1.2024

Ob vrnitvi v Čatež zmaga s 3:0

Članska ekipa NK Bravo se je znova preselila v Čatež. Takoj ob prihodu je četa Aleša Arnola odigrala prijateljski obračun z ukrajinsko zasedbo Rukh Lviv in jo premagala s 3:0.

Pripravljalna tekme #4:
BRAVO KOSTEL - RUKH LVIV 3:0 (1:0)
Poplatnik 37., Ivanšek 48., Selan 65.

NK Bravo: Orbanić, Jakšić, Kavčič, K. Trdin, Hribar, Štravs, Gidado, Stanković, Kerin, Puconja, Poplatnik
Klop: Dakić, Gurlica, Gorenc, Španring, Hovnik, G. Trdin, Selan, Ivanšek, Maksimović, Šabotić, Tučić, Bajc, Likar, Benkić

Menjave ob polčasu:
Dakić / Orbanić
Gorenc / K. Trdin
Hovnik / Kavčič
Gurlica / Jakšić
Španring / Hribar
Selan / Gidado
G. Trdin / Štravs
Maksimović / Stanković
Ivanšek / Kerin
Šabotić / Puconja
Tučić / Poplatnik
70. min Bajc / Šabotić

V sredo ekipo čaka še peta pripravljalna tekma proti avstrijskemu Hartbergu.Vikend prost, v nov teden s spremembami

Po petkovi tekmi z avstrijskim drugolišam SV Ried se je ekipa vrnila v Ljubljano. Fantje so imeli v soboto in nedeljo prosto, v ponedeljek pa so se vrnili na ŽAK. Trening je zaradi nizkih temperatur znova potekal na umetni travi.

Jan Gorenc, ki se je igralcem in strokovnemu štabu pridružil že minuli teden, je tudi uradno postal del ekipe kot posojeni igralec belgijskega Eupena. Medtem sta se od Ljubljane poslovila Luka Štor in Nikola Janjić

Novost je tudi sprememba imena. Do konca sezone bo NK Bravo tekmoval pod imenom Bravo Kostel.

Tudi za Ukrajince tekma #4

Remi z Rijeko, remi z Austrio in poraz z Riedom. To je rezultatski izkupiček pripravljalnih tekem Brava, ki pa v tem obdobju nikoli ni v ospredju. Priložnost za dokazovanje je dobilo krepko čez 20 igralcev in podobno bo tudi na zadnjih dveh preizkušnjah. 

Tri pripravljalne tekme so odigrali tudi člani Rukha Lviva. Premagali so Minaj z 1:0 (Ukr), proti Domžalam (2:3) in Sarajevu (0:2) pa so izgubili.

Lviv v domačem prvenstvu na 6. mestu

V letošnji sezoni je Lviv izgubil samo 3 tekme. Enak izkupiček imata tudi vodilni ekipi ukrajinskega državnega prvenstva. Višje mesto na razpredelnici je ekipi preprečilo veliko tekem, ki se je končalo brez zmagovalca (8). Sicer ima Lviv izjemno čvrsto, a hkrati mlado obrambo (najstarejši igralec ima 23 let). Na sredini igrišča in v napadu kader ponuja bistveno več izkušenj in mednarodne kakovosti. Za Lviv igrata dva Brazilca, Francoz, Argentinec in Nigerijec. Vsi imajo izkušnje iz različnih koncev sveta. Morda še najbolj izstopa nigerijski napadalec Viv Solomon-Otabor, ki je vrsto let igral v drugi angleški ligi (Birmingham, Blackpool, Bolton, Portsmouth, Wigan).


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI