9.2.2024

Arnol: Vsebina in ne pričakovanja

Tik pred začetkom nadaljevanja letošnje sezone Prve Lige Telemach smo potegnili črto pod pripravljalnim obdobjem. V drugi del sezone ekipa vstopa z novim imenom, manjšimi kadrovskimi spremembami in z zavedanjem, da bo na vsaki izmed 17-ih preostalih tekmah treba garati.
 
Grajenje ekipe za prihodnje izzive se je v NK Bravo začel že kmalu po zadnji decembrski tekmi. Matej Poplatnik, Matic Ivanšek, Jakoslav Stanković in Lan Štravs so si z dobrimi predstavami izborili podaljšanje pogodbe, na preizkušnji je zadovoljil tudi Victor Gidado, ki bo predstavljal dodatno konkurenco na sredini igrišča, januarja pa je prišlo še do nekaterih odhodov in prihodov. V Ljubljano se je vrnil Milan Tučić, obrambo je kot posojeni igralec popestril Jan Gorenc, Tihomir Maksimović pa bo poskušal dobre predstave iz druge lige prenesti še na najvišji nivo. Medtem so ekipo zapustili Luka Štor, Nikola Janjić, Marin Žgomba in Gal Lubej Fink.
 
"V prvi vrsti smo se med premorom posvetili podaljševanju pogodb. Želeli smo si, in tudi uspelo nam je, zadržati okostje ekipe, ki je ustvarilo rezultat in pokazalo velik nogometni potencial. Samih kadrovskih rošad je bilo pričakovano manj. Omenjeno jedro ekipe smo nadgradili z igralci, ki sodijo v naš koncept igre ter karakterno ustrezajo našemu načinu dela. Z novimi igralci sem zelo zadovoljen. Verjamem da bodo pripomogli k dodatni konkurenci, seveda pa je na njih, da to potrdijo na igrišču," razloži Aleš Arnol svoj pogled na (ne)spremenjen igralski kader.
 
Bravo je po prvem delu letošnje sezone na visokem petem mestu, po 19. krogih pa še v nobeni izmed štirih predhodnih sezon Prve lige Telemach ni imel na računu 29 točk. "Naša nogometna vsebina se je v prvem delu sezona izkazala za pravilno in uspešno. V zadnjih tednih smo delali na tem, da bi popravili in nadgraditi določene podrobnosti samega modela igre. Tako v fazi napada kot v fazi obrambe. Velik poudarek v drugem delu sezone bo v piljenju skupinske taktike, največ pozornosti pa bomo posvečali razvoju individualne taktike igralnega mesta posameznikov. Ravno igralci so tisti, ki znotraj koncepta ustvarjajo razliko, bogatijo igro ekipe. V grobem pa seveda želimo ohraniti tisto, kar nas je krasilo že v prvem delu - želimo gojiti kompaktno in agresivno igro, z veliko branjenja proti žogi, v fazi napada pa bo rdeča nit še vedno dinamična igra usmerjena proti vratom nasprotnika, kjer želimo ostati konkretni," doda Arnol.
 
Ekipa, ki bo v drugem delu sezone nastopala pod imenom Bravo Kostel, je priprave opravila v Ljubljani in v Čatežu. Tri izmed šestih pripravljalnih obračunov so fantje odigrali v tujini, vsi trije so se končali z neodločenim izidom.

Pripravljalne tekme ekipe Bravo Kostel:
# Tekma Rezultat Podrobnosti
1 HNK Rijeka - Bravo Kostel 0:0 VEČ
2 Austria Klagenfurt - Bravo Kostel 1:1 VEČ
3 Bravo Kostel - SV Ried 1:2 VEČ
4 Bravo Kostel - Rukh Lviv 3:0 VEČ
5 Bravo Kostel - TSV Hartberg 1:0 VEČ
6 Slovan Bratislava - Bravo Kostel 1:1 VEČ

"Z opravljenim v pripravljalnem obdobju smo lahko zadovoljni. Počasi se v polni pogon vračata tudi Rok Maher in Martin Pečar. Na prijateljskih tekmah smo kazali pravo podobo. Kar se tiče samih rezultatov prijateljskih tekem, ni treba izgubljati preveč besed. Naša trenutna tekmovalna sposobnost se bo pokazala šele na prvenstvenih tekmah po prvih odigranih krogih spomladanskega dela sezone. Takrat bomo dobili tudi dokončne povratne informacije celotnega pripravljalnega obdobja in na podlagi le teh nadaljevali z delom v tekoč sezoni ali pa delo prilagodili."
 
Prva tekma nadaljevanja sezone bo odigrana v soboto v Domžalah. To bo tretji medsebojni obračun letošnje sezoni. Prvi se je končal brez zmagovalca (1:1), na drugem je bilo 3:2 za Bravo. "Začenjamo z ničle. Zavedamo se, da se bo potrebno na vsaki tekmi na novo dokazovati, zahteve za ekipo bodo višje. Vsi klubi lovijo svoje rezultatske cilje in zato v ligi 10 nikoli ni lahko. Ravno obratno. Sami se ne obremenjujemo s pričakovanji. Imamo ambiciozno in tekmovalno ekipo, ki želi napredovati. Edino pravo merilo bo na koncu igrišče, naša igra. Tukaj ne bomo bežali pred odgovornostjo. Iz tekme v tekmo, iz treninga v trening bomo skrbeli, da bomo v vse boljšem nastopnem stanju, da bomo vedno bolj natančni pri sami izvedbi. Rezultati so vselej posledica dobrega dela in ne sanjarjenja ter razmišljanja o pričakovanjih," še zaključi glavni trener ekipe Bravo Kostel.


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI